Meistä

Arvomaailma

Suomalainen suunnittelu, valmistus ja puhdas luonto. Niistä vaatteemme tehdään.

Kolmenkymmenenviiden vuoden ajan olemme kulkeneet omaa tietä omalla tyylillämme. Näin ovat syntyneet lukuisat jo klassikoiksi muodostuneet hyvin tunnistettavat painokuvamme ja mallimme. Suunnitellessamme uusia malleja ajattelemme aina ajattomuutta, monikäyttöisyyttä ja kotimaisuutta joka takaa vuosia kestävät tuotteet.

Kolmekymmentäviisi vuotta 
tekstiilisuunnittelua

cms-img

Anneli Keinonen

On löytänyt inspiraationsa suomalaisesta luonnosta, muuttunut sen mukana, luonut ainutlaatuisen malliston sen muodoista, valon ja varjojen harmoniasta. Tallentanut ohikiitäviä hetkiä ainutlaatuisiksi kuvikseen.

Ajatuksia taiteilijalta

Kaikki alkoi raidoista, akvarellitekniikasta eli liukuvista väripinnoista ja tauluista. Tein kineettisiä raidallisia applikaatioita ja myin niitä julkisiin tiloihin. Minua pyydettiin painamaan kivestä tehdyllä hieman hohtavalla helmiäispigmentillä. Kului aikaa... Kunnes muistin kineettiset kuviot jälleen. Siitä alkoi erilaiset viiva ja raitayhdistelmät muodostamaan omia kuvioitaan milloin lumpeen lehdeksi, veden pinnaksi tai auringonlaskuksi muotoutuen.

Anneli Keinonen

Luonto ympärillä, virtaava joki, kauas häipyvä maisema... Aavat peltomaisemat vaikuttavat mallien syntyyn, liukuviin väripintoihin, maisemaraitoihin. Kynän pyöritys ilta-auringossa joen rannalla. Autuas rauha ympärillä. Kynän rytminen liike ja ääni ei muuta. Näin syntyi mallit Lootus, Käpy ja Kiehkurat. Vie aikaa että käsi muistaa edellisen liikkeen, tottelee ja on valmis uuteen liikkeeseen.

Anneli Keinonen